Клиентелистичка рапсодија во сино

by Фокус 12:11
12:11

Парите вртат таму каде не може ниту бургија. Кај што не бива со сила, таму се кешираат пари. Оваа мафијашка аксиома ја знае како „Оче наш“ секоја власт, особено во партизирана држава.

Луѓето треба да се корумпираат за да бидат лојални и да може да се манипулира со нив.

- Advertisements -

Тајфата што ја сочинува партиската супстанца, покрај претходните привилегии и бенефити, има неограничени можности во кариерното напредување и инкасирање кеш/ Само по основ на „ударнички додатоци“ за прекувремена работа, во МВР, неофицијално, годишно се одлевале по неколку милиони евра

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”