Министерството за правда ги замолчува „свиркачите“?

by Фокус 13:17
13:17

Македонија од неодамна може да се пофали со новиот Закон за заштита на укажувачи, кој во најмала рака ја отсликува волјата на државата да ја зајакне борбата против корупцијата и незаконското работење бидејќи конечно им се нуди заштита на тие што ќе се осмелат и ќе пријават.

Но, и покрај доброто законско решение, сите очи се вперени во институциите што треба да го спроведуваат.

- Advertisements -

Најповиканата институција, Министерството за правда веќе затаи.

Не го испочитува рокот за донесување на подзаконските акти, со што уште од стартот ја загрози примената на законот

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”