Брзи кредити, енормни профити и измамени граѓани  

by fokus

Почнувајќи од 2011 година, регистрирани се 35 финансиски друштва, од кои 33 се друштва со ограничена одговорност, а странскиот капитал сè повеќе навлегува и неговото учество се движи околу 40 отсто.

Со домашен капитал во овој бизнис инволвирани се роднини на политичката елита

Пишува
Јулијана ШТРКОВСКА-КОЛАРИЌ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК