Баба Јела

by fokus

Кога запука во 2001 година, едно време остана сама. Сигурна се чувствуваше меѓу своите, денски ја тераше рутината, но навечер, ако беше побучно, ја прибиравме кај нас.

Во потскалите во подрумот го чекавме затишјето, син ми во скут, слушавме вести на радио, а баба Јела до нас, со плетилото…

Пишува
Линдита КАДРИУ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК