Брисел, истрел или дострел?!

by Фокус 18:40
18:40

Во екот на кризата во земјата, една од најзначајните работи за разбирање, но и за нејзино решавање е и останува одгатнување на односите меѓу народот, државата и Европската унија.

Со „народ“ тука се мисли на сите граѓани, без оглед на етничката припадност, а заради одлучувачко мнозинство ќе треба да објасниме подолу за односот меѓу Македонците и Албанците.

- Advertisements -

Со „држава“ се мисли на она што останало од политичкиот капацитет во институциите и односот на граѓаните кон нив, кога како во овој случај, тие се украдени од неколкумина во име или со помош на политичките партии.

Има многу начини сега опозицијата да ја зајакне својата најјака стратегија за повторно градење на државата: инклузивноста. Мора сите да се соберат на куп против овие ДУП и ГУП.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”