Борис Змејковски, од основач на ВМРО-ДПМНЕ, до милионер-олигарх!

by fokus 13:18
13:18

Иако поставувањето на Змејковски на пратеничките листи на ВМРО-ДПМНЕ е сосема логично решение зашто на владејачката партија ѝ беше потребен човек од првата партиска генерација за да ја намали опасноста што ѝ се заканува од Љубчо, Љубе и од Стојанче, сепак неговата кандидатура претставува и изненадување зашто тој пред десетина години се повлече од високата политика и му се посвети на бизнисот.

Паралелно со директорувањето со спортската сала „Борис Трајковски“, првиот генерален секретар на ДПМНЕ ја откупи компанијата за производство на брусни камења „Иднина“.

- Advertisements -

Меѓутоа, годинава за дел од имотот на оваа компанија Комерцијална банка активираше хипотека, додека на друг дел државата изгради индустриска зона, што го принуди да го дислоцира бизнисот во Ранковце, каде што дојде до атрактивен имот за мали пари

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”