Битолските и прилепските вмровци се дистанцираат од осомничените

by Фокус 11:11
11:11

Никој од првиот ешалон на партијата и државата (нели е тоа едно те исто!?), нема да мрдне ниту со малиот прст и да застане во ваша одбрана!

Тоа е главната порака која Кривичниот суд им ја испрати на партиските војници на ВМРО-ДПМНЕ вработени во државната администрација, одредувајќи притвор за Слободан Бончаноски, секретар на Општина Битола, еден од осомничените во предметот кој Специјалното јавно обвинителство (СЈО) го води под името „Транспортер“.

- Advertisements -

Пораката уште повеќе добива на тежина ако, како во случајот со споменатиот Бончаноски, инкриминираните лица се инволвирани и во други дела кои се предмет на обработка на СЈО, односно на Јавното обвинителство (ЈО).

Пишува
Зоран МИЛОШЕСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”