Ако не може Македонија да стане како Европа, дали Европа ќе стане како Македонија?

by Фокус 11:19
11:19

Цела Европа ја заплиснува бранот на автократијата и на екстремните партии што го нудат автократско владеење како решение за сите проблеми.

Ние си имаме автократски, популистички и по многу елементи екстремно десничарски режим веќе со години пред тој да стане модерен низ Европа и во САД.

- Advertisements -

Така што, можеби навистина веќе одамна сме ја преминале реката и ние веќе сме на другиот брег. Наместо ние да одиме кон Европа, Европа оди кон нас?

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”