Белешки од годините на независноста: Позицијата на Република Македонија во меѓународната политика во 1992

by fokus

Темпото со кое поодделните земји ќе се движат кон Европа нужно ќе биде различно, но доколку завладее политиката на заемна доверба, би можеле да си помогнеме во европската насока.

Во секој случај, треба да се отфрлат сите облици на политики од деветнаесеттиот и дваесеттиот век, кога коалиции на едни групи балкански држави се формираа за да им напакостат на други.

Пишува
Денко МАЛЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК

 

(Белешки од годините на независноста)