Бегство од слободата наспроти борбата за неа

by Фокус 18:20
18:20

Поривот за слобода е практично обединувачкиот елемент што ги собра луѓето пред зградата на владата, за разлика од актот на луѓето на власт кои пред Собранието повторно понудија „патронство“ под „покривот“ на крстот.

Тоа се два концепта, на слободна и неслободна Македонија, на амбиент за самомислечки луѓе и таков што креира слуги и робови.

- Advertisements -

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”