Батал-држава

by fokus

Со оваа триесетгодишна кир врз нас – напластена нечистотија – во оваа држава веќе никој не може да се справи.

Слоеви настегани едно врз друго: од крупна корупција до масовна ситна корупција, од организиран, мафијашки криминал до ситен криминал, кој стасал, тој дрпнал и кинел меса од оваа држава

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК