Лажните месии

by fokus

Потенцијалните мали водачи ги презентираа своите месијански идеи и програми, се додворуваа и ветуваа сѐ и сешто.

Во стилот на легендарниот некогашен кратовски „Ел Патрон“, Љубисав Иванов-Sинго, кој на партиски митинг во едно испустено село, на преостанатите доодени жители им ветуваше дека ќе направи сѐ, „па и деца ако треба, ќе ви направиме“!

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК