Барем по еден обвинет од секоја дубара на Фамилијата

by Фокус 12:03
12:03

Некои рикнаа жалопојки за Уставот!

Со спец-обвинителот се кршел Уставот! Кукумјавчат тие што го газеа, извртуваа, се мајтапеа со неговото слово, особено со мантрата „согласно Уставот и законите“ или ги поддржуваа сите овие настраности.

- Advertisements -

Ние сме, бре, во вонредна состојба зашто, да ми простите, му се посравте и на Уставот и на законите.

Институциите ги урнисавте. Демократијата ја закопавте, ама барем крст на Водно ѝ издигнавте, ем споменици низ плоштадот ѝ изградивте.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”