Банкротот е можен, но не поради „бомбите“, туку од погрешните политики на власта

by Фокус 18:40
18:40

Кризата во економијата и евентуалниот банкрот од кој стравуваат бизнисмените нема да се случи поради политичката криза и „бомбите“ на Заев, туку како последица на погрешна економска политика водена од теснопартиски и лични цели.

Европската унија, која сега сака да ја решава политичката криза, не само што не ги нотира со должна сериозност ризиците од владините политики, туку сѐ уште е со пофалба за економските перформанси произведени од нив.

- Advertisements -

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”