Аушвиц

by Фокус 19:00
19:00

На нашата прва средба оваа година ќе ги заобиколам грдите македонски теми. Нема да зборувам за тоа како еден малку посилен дожд е доволен да го симне тенкиот превез на преродбата.

Нема да ги споменам рекордите што ги постигнува Македонија на листите за мизерија, здравство, медиуми…

- Advertisements -

Нема зошто. Веќе знаеме сѐ, а и овој весник, во мое отсуство, деновиве доволно добро ја наслика реалноста преку своите новинар(к)и и колумнист(к)и.

Деновиве се одбележа 70-годишнината од ослободувањето на концентрациониот логор Аушвиц. Да се сетиме на него… И – да не заборавиме!

Пишува
Џабир ДЕРАЛА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”