Аспазија Софијанова: На Клиниката починале и деца што сигурно можеле да се спасат

by fokus 17:46
17:46

Доктор Аспазија Софијанова по вторпат стана директорка на скопската Клиника за детски болести, со која претходно раководеше до 2017 година.

Таа е специјалист интензивист и субспецијалист неонатолог. Софијанова во интервју за „Фокус“ објаснува во каква состојба ја затекнала клиниката, колку деца починале, зошто е зголемена смртноста, како таа планира да се справи со проблемите, нехигиената, интрахоспиталните инфекции, лошите меѓучовечки односи…

- Advertisements -

Разговараше
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК