Александар Кирацовски: ВМРО-ДПМНЕ уценува административци да обезбедат 10-15 гласови на изборите!

by fokus 13:02
13:02

Во интервју за „Фокус“, Александар Кирацовски, потпретседателот на СДСМ и дополнителен заменик-министер за информатичко општество и администрација вели дека вкупниот број луѓе што паѓаат на товар на централниот буџет, општинските каси и на јавните претпријатија се движи кон 200.000, но, смета оти нема потреба од кратење на администрацијата, туку од реорганизација и професионализација.

Кирацовски вели дека административните службеници претставуваат базен на гласови за владејачките партии, па затоа презема мерки и кампањи за да ги заштити луѓето од заплашувања, закани и притисоци, најавувајќи кривични пријави за оној што ќе стори изборен криминал

- Advertisements -

Разговараше
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”