Алал да им е на копилињата – сѐ искрадоа!

by fokus 12:44
12:44

Над дваесет отсто од македонските граѓани се согласуваат со тврдењето дека „Оваа влада е добра, затоа што иако краде, им дава повеќе на граѓаните“, а една третина го одобруваат ставот „Ако си функционер, глупав си ако не крадеш“.

Третина од нив мислат дека е подобро да има непотребни вработувања отколку луѓето да бидат на социјална помош, а близу 40 отсто се согласуваат со тврдењето дека оние што партијата ги вработила во институциите, мора некако да ѝ ја вратат услугата…!

- Advertisements -

„Фокус“ ексклузивно ги објавува резултатите од Анкетата за длабинско мерење на граѓанската доверба во институциите, која ја спроведе Асоцијацијата за граѓанска толеранција и соработка (АГТИС), во рамките на проектот „Фасадата држи, темелите тонат“, кој е финансиран од Националната фондација за демократија (National Endowment for Democracy) од САД. Комплетните резултати од истражувањето ќе бидат објавени во август.

Пишува
Александар ЦВЕТКОСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”