Ако со „Македонија има сила“ дојдоа на власт,тогаш ако Македонија има сила и ќе си отидат од власт

by fokus 14:56
14:56

Во 2006-та дојдоа на власт со слоганот „Македонија има сила“. Од тогаш, заборавија на силата на Македонија и врз Македонија ги демонстрираа сопствената сила и силеџиство. Ама, Македонија сѐ уште има сила.

Таа иста сила која нив ги донесе на власт, нив и ќе ги симне од власт. Ова важи и за ВМРО-ДПМНЕ, ама и за СДСМ, оти и во нивните редови има фанатици, кои да ги ставиш едни покрај други со оние на Груевски, нема да можеш да ги разликуваш.

- Advertisements -

Партиите имаат сила, ама и Македонија има сила. Македонија има и трпение. Само, до кога?

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”