Ако следиш пчела ќе те одведе на мед, ако следиш мува ќе те одведе на лајно!

by Фокус 19:45
19:45

Субрата дојде и отиде. Ама овие што ни го донесоа уште се тука.

Не е страшно што Субрата испадна дека бил преварант.

- Advertisements -

Страшно е што овие нашиве на одговорна позиција не го препознаа навреме дека е преварант. Или, ако го препознале – ништо не ни кажаа нам.

Или, ако го сфатија, ништо не направија, никако не реагираа.

И утре пак некој друг Субрата да им донесе власта на нејзините фанови, пак рајата која го следи султанот Грујо ќе молчи и ќе трпи и ќе голта.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”