Ако нема амнестија, можен е конфликт меѓу самите Македонци

by Фокус 17:48
17:48

„Кога ја споменав амнестијата, и покрај тоа што јас првенствено имав за цел да ги заштитам луѓето од СДСМ, добив лавина од напади и во одреден момент се почувствував како СДСМ да е на власт, сѐ контролираат во државата, се спремаат утре изутрина да поапсат сѐ од ВМРО-ДПМНЕ, ама ете, Љубчо Георгиевски вечерва не им дава.

Еве, сега им викам слободно, не ви бранам, уапсете ги сите од ВМРО-ДПМНЕ од утре.

- Advertisements -

И во интерес на тоа да не им пречам, еве, јас навистина, по ова интервју, нема да кажам ни еден збор за амнестијата, меѓутоа сите ги повикувам, по два месеца да ја анализираме ситуацијата во Македонија, и тоа посебно од аспект на СДСМ.

Дали сум сакал да ги заштитам, или сум сакал да им наштетам“ – вели Љубчо Георгиевски во интервју за „Фокус“ .

Разговараше
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”