„Новинарите против државата“ во Стразбур: Прислушувани, исфрлани од Собрание, осудувани за клевета

by fokus 16:53
16:53

За „Големото уво“ на новинарите државата им исплати вкупно 4.845.782 денари, плус според пресудата на европскиот суд, уште 31.450 евра.

За црниот понеделник за шесте новинари се исплатени 30.000 евра. Во обата случаи никој во државата не поднесе одговорност.

- Advertisements -

И не се новинарите „неблагодарни“ што ја тужат државата, туку проблем се благодарните судии кон моќниците што ги „назначиле“ за судии, како и аздисаните политичари, кои сметаат дека само небото е лимит за нивните глупости

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК