Tag:

vane cvetanov

  • Ване Цветанов моментално е во притвор, каде што заедно со другите притворени од акцијата „Шпион“ го очекува почетокот на судењето. Бидејќи притворените немаат право да комуницираат со медиумите, мораме да се потсетиме на неговата страна од приказната преку едно негово старо интервју за Фокус.

  • Со ваков народ, кој повеќе мисли со стомак отколку со глава, со вакви медиуми, кои исполнуваат секакви нарачки, со корумпираните судство и државна администрација, и со неодговорните политичари, тешко дека ни се пишува добра иднина – запиша Ване Цветанов пред три години во неговата последна колумна за „Фокус“.