Tag:

сашка цветковска

  • За да видите во кои медиуми се рекламира владата, ќе ви треба безбедносен сертификат. Податоците за владините реклами имаат печат – „класифицирано”. Едноставно, медиа плановите за владините кампањи се заштитени небаре се документи на разузнавачките служби.

  • Критериумите по кои се избираат фирмите понудувачи се само една алка во системскиот башибозук со јавните набавки. Се набавува без да се објави оглас, се склучуваат договори во четири очи, се склучуваат договори над проценетата вредност, се прават сомнителни анекси на договорите… Но, што од тоа? Бирото за јавни набавки може да даде препорака, и – толку. Обвинителството може да покрене постапка по извештаите на ревизорот, но не покренува!