Зошто СДСМ мора да формира влада?

by fokus 13:50
13:50

Во интерес на промените, СДСМ треба да понуди јавен договор за формирање влада со сите партии кои ќе прифатат: продолжување на мандатот на СЈО, формирање специјален суд, итно донесување ребаланс на буџетот за 2017 година заради рамномерен регионален развој, итно спроведување на сите реформи според Извештајот на Прибе и сите партии да бидат поканети во тим за реализација на национална стратегија во разговорите за разликите околу името со Грција

Пишува
Ѓорѓи СПАСОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”