Зошто народот не сака слобода?

by Фокус 18:20
18:20

Актуелнава фарса е само кулминација на кавгите во левицата. Не оние крлежијанско-ѓиласовите (тие беа интелектуална стратосфера), туку оние кои веќе четврт век ги живееме како божемен плурализам.

И тука го нема ВМРО.

- Advertisements -

Дали некогаш ќе се реинкарнира е друго прашање.

Битно е дека овие дваесет и пет години него го нема во македонската повеќепартиска лакрдија, втемелена на силите на комунистичката инерција

Пишува
Влатко СТАМАТОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”