Зошто Груевски им се лути на Американците, ако Александар Македонски бил Словен?!

by Фокус 18:45
18:45

Ако фразите „словенско мнозинство“, „Словени“, „Славомакедонци“ како замена за името Македонци се навреда за нас, поради тоа што во битката за името Грците ги користат за да нѐ понижат, тогаш е чудно како и зошто токму власта на ДПМНЕ и особено претседателот Иванов, кој е „спиритус мовенс“ на политичката злоупотреба на теоријата за нашето ексклузивно античко минато, своите аргументи всушност ги темелат на автори од ренесансниот среден век кои го ширеле панславизмот и се гордееле со словенскиот род!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”