Кој го задуши генералниот штрајк на просветарите?

by Фокус 19:00
19:00

За само една недела три штрајка беа ставени во мирување, на просветарите, на матичните лекари и на вработените во Јавното сообраќајно претпријатие.

Сите проблеми ќе се решавале со социјален дијалог, на маса. Во последен момент се скрши и штрајкот на СОНК, против кого се кренаа и синдикалните лидери на КСС.

- Advertisements -

„Фокус“ дознава дека првата синдикалка на земјоделците, Лидија Андова, истовремено е претседателка на Форумот на жени на ГРОМ, додека Зоран Антовски, синдикален лидер на комуналните работници во 2009 година бил претседател на Совет на Општина Кисела Вода од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”