Зошто Груевски го осветли Археолошкиот музеј со француското, наместо со знамето на ИСИЛ?

by Фокус 12:44
12:44

Како идеалите за слобода, братство и еднаквост што ги симболизира француското знаме, изгледаат илуминирани врз Археолошкиот музеј „Александар Македонски“, кој во основа буди злосторнички, бандитски, мафијашки, насилнички и воено-хушкачки асоцијации?

Глупавиот и опасен авантуризам на пастирот е прочитан – не можеш, брате, толку силно да го пизмиш исламот, што би ризикувал и меѓуверски судири само да избегаш од одговорност, а претходно да флертуваш со исламистите!

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”