Злосторство и казна

by fokus 13:31
13:31

Во овие драматични времиња, на Н.Г. би му било паметно да не се потпира и да не смета на лојалноста на своите довчерашни поданици.

Ако еднаш го смениле тимот или, пак, му се приклучиле затоа што во дадениот момент процениле дека тоа е победничката страна, што ќе ги спречи истото да го направат и сега.

- Advertisements -

Тие ќе бидат и најрадикалните што ќе бараат негово казнување.

Тие се живото месо на политичките проститутки, кои очајно борејќи се да застанат во редот за бацување рака на новата власт, ќе го зборуваат (како автентични сведоштва за криминалот на власта во заминување) и тоа што било и тоа што не било.

Но, кој со ѓаволот тикви сади – се знае што ќе бере!

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”