Груевски бргу ќе ја предаде власта!

by fokus 13:26
13:26

Говорот на Груевски покажува дека тој бргу ќе отстапува и едноставно ќе ја предаде власта. Но, тој негов пораз може да биде одложен, ако се одржат брзи избори, на пример во октомври.

Силната одбрана на СЈО од страна на сите општествени сили кои сакаат гарантирана правда, ќе ја докрајчи позицијата на Груевски, сосема ќе ја разоткрие, а заканите за неговите повици на народот, „што едвај го држел мирен“ ќе му излезат и нему од умот.

- Advertisements -

Нему може да му се помогне само ако се организираат брзи предвремени избори.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”