Животопис одзади

by fokus 15:15
15:15

Во животот на секој човек двата најважни настани се денот на раѓањето и часот на заминувањето од овој свет. Помеѓу нив е животописот чиј почеток понекогаш може да започне од крајот, исто како што и расветлувањето на многу енигми тргнува по нивниот епилог.

По речиси четири децении ефективен работен стаж во безбедносно-разузнавачките структури дојдов до аксиомата дека токму биографиите на многу припадници на Службата треба да се пишуваат одзади, т.е. од моментот кога дале отказ, биле сменети или пензионирани, а да завршуваат со почетокот на нивната работна кариера.

- Advertisements -

Парадоксално и апсурдно, но праксата ја потврдува оваа аксиома.

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”