Зголемувањето на пензиите е манипулација, пензионерите живеат во беда!

by Фокус 19:00
19:00

Грозда Данова е актуелен претседател на Здружението на интелектуалци и пензионери во Македонија и еден од основачите на Партијата на обединети пензионери и граѓани на Македонија.

Таа тврди дека создадената слика оти пензионерите живеат најдобро во Македонија е политичка манипулација.

- Advertisements -

Освен за проблемите на пензионерите, Данова дава оцена и за образовниот систем, бидејќи  целиот работен век го поминала во образовниот сектор, односно била наставник и советник за образование.

Разговараше
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”