Заробеници на Сан Стефано

by fokus

Сакале Бугарите да признаат или не, македонскиот идентитет и Македонија идентитетски, културолошки и историски ја определуваат физиономијата на бугарското општество.

Од таму се влечат корените и грчевитата борба да се докаже дека ние Македонците сме Бугари и дека Македонија е дел од Бугарија

Пишува
Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК