Кога системот е убиец!

by fokus

Прераната смрт на момчето Мемет е уште една трагедија што му се припишува на тромиот државен систем. Со години одбива да им го реши проблемот на стотина сограѓани што немаат државјанство и лични карти.

Одбива да ги погледне в очи, па не ги брои ниту живи, ниту мртви.

Да беше можно, досега требаше да одговара за неколку убиства, без разлика дали се со умисла или од небрежност!

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК