За иста плата – ем претседател, ем дворски шут!

by fokus 13:08
13:08

За да биде целата ситуација од жанрот траги-комедија придонесе фактот дека главен фактор, ѓоамити, стана Ѓорге Иванов.

Можеби формално важи за претседател на РМ, ама практично функционира како малолетник, кому му е назначен старател.

- Advertisements -

И старателот Груевски одлучува.

Ма повеќе ми личи на автоматска телефонска секретарка на пастирчо: за давање мандат последниот десети ден – притисни 1, за недавање мандат на Заев – притисни 2…

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”