За името: ќе биде ли и по Самарас – Ципрас?

by Фокус 17:30
17:30

Грција гласаше, Европа се тресеше, и ќе продолжи да се подзатресува. Македонија беше во очекување. Туку-речи, на штрек!

Решението за името зависи од волјата на новата грчка влада, но и од волјата на македонската влада. За танго се потребни двајца.

- Advertisements -

Ако Ципрас, како и Самарас, продолжи да игра „Сиртаки“, а Груевски „Тешкото“, тогаш нема што добро и оптимистички да се очекува.

А Ципрас не сака вратоврски. Како најмлад и прв радикален левичарски грчки премиер по 150 години – Ќе ни врзе ли и тој машна?

Пеејќи ја „Бела чао“

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”