За да влезе во легендите, опозицијата мора да се ослободи од митовите!

by Фокус 18:10
18:10

Очигледно е дека до изборите, а и по евентуалната победа на нив, опозицијата ќе биде исправена пред огромни предизвици.

Не само да најде луѓе од своите редови за министерските и за раководните позиции, а кои нема да тргнат по патот на некогашните луѓе од највисока социјалдемократска доверба како Стевчо, Солза, Љубица, и еден куп некогаш блиски до опозицијата политичари, новинари, експерти и олигарси, туку вистински предизвици од стратегиски карактер.

- Advertisements -

Старите Грци имале циклус легенди за својот најголем митолошки јунак Херакле, кој се состоел од приказни за 12-те задачи кои никој пред него не можел да ги изврши.

Овие „Подвизи на Херакле“, изненадувачки добро може да се прилагодат на задачите кои ќе бараат натчовечки напори од страна на македонската опозиција во наредниве месеци.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”