За 10 отсто државата ќе им ги пере парите на матните бизнисмени?

by fokus 13:44
13:44

Како што сиромаштијата не го амнестира човекот од кражба, така и празниот буџет не е оправдување за државата да им прогледува низ прсти на тие што имаат валкани пари.

Во моментите кога треба да се донесе закон за потекло на имот, владата шокираше со идеја со која безмалку се дозволува да се легализираат сомнителните пари што се надвор од системот.

- Advertisements -

Проценките се дека „под перница“ има до 2 милијарди евра, кои државата е спремна да ги испере за само 10 отсто оданочување!

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК