Градови на смртта

by fokus 13:51
13:51

„Фокус“ располага со обемна документација за сите заболени и починати од рак за 2019 година, односно во кои градови колку заболеле, а колку починале, како се движат бројките по региони, колку бебиња, деца и возрасни се „жртви“ на ова страшно заболување?

Но, тука се и причините што предизвикале граѓаните да станат носители на опасната болест, која алармантно коси и е на второ место по смртност, по кардиоваскуларните заболувања.

- Advertisements -

Според статистичките податоци со кои располагаме, лани од карцином заболеле вкупно 7.397 пациенти или 356 на 100.000 жители, од кои 3.801 починале

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК