Војската ги казнува шарените протестанти, а молчи за офицерите митингаши на ДПМНЕ

by fokus 12:57
12:57

Петре Велковски, еден од главните во кабинетот на министерот, полковник Александар Главинов, продекан на Воената академија, Антонио Калан од кабинетот на министерот, како и потполковникот Тони Ѓорѓиев биле на партиски митинг, се фотографирале со партиски обележја, но тоа за МО и за АРМ не е нарушување на угледот на војската, а нарушување е кога офицери со пониски чинови одат на граѓански протести.

Поради учество на протестите на Шарената револуција, постариот водник Јасмина Дуриќ е прекомандувана во магацинот за храна во Кичево, постариот водник Бранко Јовановски е испратен на работно место во кујната во Прилеп, а наредникот Стевчо Петковски, еден од промоторите на воената полиција во АРМ, по 30 години во таа единица сега е прекомандуван во касарната во Петровец

- Advertisements -

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”