Во пасошот е вистината

by Фокус 20:30
20:30

Животот со неактивирани бомби е поднослив. Тоа е дури полесно отколку љубов во време на колерата или време на откажани летови. Тоа е полесно за нас зашто имаме претходно искуство со пронаоѓање неактивирани бомби од гранати и бомби, дури и од Втората светска војна.

Но, тоа има еден предуслов. Незнаењето и неинформираноста. Со актуелната медиумска сцена дури и тоа може да се исполни зашто навистина е убав ескапизмот (склоност кон барање засолниште од реалноста преку мечтаење, фантазирање – н.з.) на некои медиуми за некои актуелни теми.

- Advertisements -

Тие се толку далечни од стварноста, како навистина да се од Белизе или од некои други така егзотични земји. А, навистина зошто би се занимавале со пасошите во Македонија, кога, ете, ни ние од тука не се интересираме за законите за фирми и банки во Белизе, на пример.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”