Во Македонија веќе доаѓа ножот до коска!

by Фокус 19:00
19:00

„Ако човек ја прифати ситуацијата во која се наоѓа и се плаши да крене глас, тогаш таа ситуација ќе остане иста, а многу веројатно и ќе се влоши. Само борбата нуди можност за победа“, е кредото на Здравко Савески од Левичарското движење Солидарност, а деновиве актуелен со отказот од ФОН.

Во интервјуто за Фокус, Савески ги коментира владините мерки за отпис на долгови како пропаганден трик кој ќе опфати дали стотина граѓани.

- Advertisements -

Најавува и дека заедно со левичари од Солидарност и Ленка одлучиле да формираат политичка партија ама, како што вели, не наврат-нанос!

Разговараше
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”