Вмровски штаб на лекари профитери

by fokus 20:09
20:09

На 6 април треба да се одржат избори за ново раководство во Лекарската комора.

„Владеењето“ на актуелното раководство предводено од доктор Кочо Чакаларовски и доктор Ленче Неловска беше проследено со низа скандали, а во меѓувреме честопати беа обвинети од своите колеги дека ја претвориле комората во биро за вработување партиски послушници и блиски роднини и дека никој не дава отчет како се трошат парите на лекарите.

- Advertisements -

За целиот овој период, актуелното раководство на комората им дава поддршка на политиките на власта, наместо да се бори за правата на лекарите

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”