Влатко Илиевски: Јанкулоска е најголемата жртва на прислушувањето, ја чинеше професионална кариера и одмазднички кривичен прогон!

by fokus 18:57
18:57

Речиси една година, поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, е во затворот „Идризово“. Таа е еден од ретките функционери на ВМРО-ДПМНЕ, која е осудена на правосилна пресуда, по предметите од СЈО.

„Фокус“ разговараше со нејзиниот адвокат и сопруг Влатко Илиевски. Покрај аргументите за нејзина одбрана, тој открива интересни детали за тоа зошто дел од поранешните функционери на ВМРО-ДПМНЕ не биле, или биле само под благ прогон на правосудните власти, односно како се „избориле“ за својот мир

- Advertisements -

Разговараше
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК