Умираат здрави пациенти, на ред се лекарите, Тодоров не се дава!

by Фокус 11:47
11:47

Инцидентот што се случи во понеделникот, во кој незадоволен пациент пукаше во абдоменален хирург, обвинувајќи го за смртта на неговата мајка, ги извади на виделина проблемите во јавното здравство и ја крена лекарската фела на нозе.

Повеќето од нив, директно со прст го посочија министерот за здравство Никола Тодоров за главен виновник за состојбите во здравството, за настанот што се случи и побараа оставка од него, обвинувајќи го за хајка против лекарите, како и за раздорот што го прави меѓу нив и пациентите.

- Advertisements -

Министерот по навика не чувствува никаква одговорност. Така научил од премиерот!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”