Цар Самуил не е Македонец

by fokus 15:11
15:11

Нашата историографија досега дала голем придонес во докажувањето дека македонскиот народ постои и заслужува да има своја држава.

Но, ако сакаме тие аргументи да бидат прифатени и од соседите и од светот, потребно е да не се служиме со своевидни фалсификати бидејќи во историјата постојат документи и тие во науката мора да бидат почитувани.

- Advertisements -

А тоа значи, што се однесува до цар Самуил, тој навистина бил цар на Бугарите, а во негово време во бугарската држава спаѓала и територијата на Македонија

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”