Борисов ни го признава јазикот, Заев ќе ја чисти историјата

by fokus 15:05
15:05

Факт е оти Бугарија изоде децениски пат на европска еманципација, за денес да бидеме сведоци кога државен министер, наспроти националистичките обвинувања за предавство на бугарските интереси, јавно го прифаќа македонскиот јазик.

Но позначајната патека која ја мина официјална Софија е подадената рака за поддршка на Република Македонија за членство во ЕУ и НАТО, како висок бугарски национален интерес. Какви отстапки ќе направи Македонија?

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”