Топовско месо

by Фокус 18:20
18:20

Во ноќта пред големите настани, преслушувам стари ствари од моите омилени бендови.

Тагувам по изгубените животи во Куманово.

- Advertisements -

Мислам на сите што допрва ќе паднат како топовско месо на една болест што ни се вовлече во животот и не мисли да си оди без да нанесе болка и ужас.

Мислам на здравјето што треба да го одржуваме по долгата болест.

И нишкам со главата во ритамот на рокенролот.

Пишува
Џабир ДЕРАЛА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”