Тажната слика од партизираната прослава на Мечкин Камен

by fokus

Условно кажано бев и учесник во дел од тоа што се случуваше затоа што се обидував да најдам разум кај владиниот протокол, кој работи по наредба на врхушката на власта, кај полицијата и кај обезбедувањето, официјално и неофицијално кај параполицијата, кај сета таа булумента што беше таму, се обидував да најдам минимум разбирање да го пуштат народот да ја прослави манифестацијата слободно и достоинствено.

Пишува
Александар НИКОЛОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК